naturligt odlade granar

På vår granodling i Sörmland förekommer inget konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Här odlar vi uteslutande klassisk gran (Picea Abies). Filosofin är att skapa en jord med hög mikrobiologisk aktivitet samt att kunna erbjuda bin och fjärilar levande blomsterängar.  

Våra kungsgranar (Abies Nordmanniana) köper vi från Småland och vi kan, hur gärna vi än vill, inte garantera att det inte förekommit kemiska bekämpningsmedel. Detta av två anledningar.

1. Att en kungsgran är mycket känsligare, än en vanlig gran, för skadedjur, svampsjukdomar etc. Därför kan bekämpningsmedel behöva användas. 

2. Spårbarheten är inte tillräcklig. Vår egen odling vet vi exakt hur den bedrivs 365 dagar om året. Den insikten har vi inte hos våra leverantörer. 

Vi har därför valt att samarbeta med andra julgransodlare, som likt oss, lägger stort fokus på hållbarhet, miljö och kvalitet. 

Har ni funderingar kring vår miljöpolicy eller tips på hur vi kan förbättra denna så tveka inte att maila oss på info@julgran.com.

 

Vet du du inte var du ska göra av granen när julen är slut? 

Efter julen erbjuder vi mot en avgift om 300 kr upphämtning av granen utanför er port. Granen körs därefter till närmsta värmeverk och blir där till fjärrvärme. Smidigt för kunden och bra för miljön.