Om julgran.com

Julgran.com levererar sedan 2002 granar till företag, bostadsrättföreningar och privatpersoner i Stockholm. Företag har möjlighet att ”leasa” en inomhusgran av oss. Vi hjälper då till att montera upp granen med tillhörande belysning och kulor i vår medhavda julgransfot. När ni vill bli av med granen så skickar ni bara ett mejl till oss så hämtar vi upp granen inom 24 h. För de bostadsrättsföreningar som önskar ”leasa” en gran till sin innergård erbjuder vi ett liknande upplägg där vi monterar upp granen med tillhörande belysning till första advent och plockar sedan ner granen under vecka 3 och 4. Vi levererar granar upp till 12 meter, tänk bara på att ni måste ha ett fundament i marken som vi kan stoppa ner granen i. Privatpersoner som önskar få en förstahandssorterad gran levererad fram till sin dörr kan på mindre än en minut beställa granen av oss. Vi erbjuder också ett av Stockholms största utbud av julgranar vid vår julgransmarknad i Hägersten (Personnevägen 103) som är öppen alla dagar mellan 06.00 och 22.00.

Historik

En tanke föds

Hösten 2002 startades projektet av 3 studenter vid Stockholms Universitet. Vi ville börja sälja gran som en extra inkomstkälla vid sidan av studierna. I samband med försäljningen detta första år, fick vi av en fastighetsägare förfrågan om vi kunde leverera granar till trapphusen i några av hans fastigheter. I portarna hade fastighetsägaren ställt ut granfötter så det var bara att köra ut granarna och montera upp dem. Sagt och gjort. Vi märkte i och med detta att fastighetsägare och förvaltare tycker att det är en självklarhet med gran i fastigheten, men att de gärna lämnar bort allt arbete kring den. Sedan dess erbjuder vi därför våra företagskunder möjligheten att ha julgran utan att behöva göra något arbete själva. Vi levererar och klär granen inför julen och plockar ner och kör bort den efter helgerna. Julgransfot, belysning och pynt hyr kunden av oss.

Storleken har betydelse

2-3-metersgranen gör sig väl i vardagsrum, trapphus och entréer. På ett torg eller en gård ter den sig dock rätt futtig. Därför inledde vi snart vår satsning på torggranar. Eftersom vi redan erbjöd att ta hand om allt kring granen så blev det en ganska naturlig utveckling. Skillnaden är bara att du behöver en kranbil för att klä och resa en 12-metersgran. Det är ju inget du tar under armen direkt… Våra granar pryder varje år torg och gårdar runtom i Storstockholm.

Lärdomar

En vanlig rödgran släpper, som en skyddsmekanism, sina barr då den mår dåligt. Vi vill därför till de kunder, som tror sig sakna gröna fingrar, starkt rekommendera kungsgranen. Under alla de år vi handlat med julgranar har vi också mottagit en hel del tips om julgransskötsel. En del väldigt bra, andra mer tveksamma. Det finns nog få växter med så många hemsnickrade skötselråd som granen. Kring juletid figurerar ofta självbetitlade ”granexperter” i radio, TV och tidningar. Vissa av dessa menar att en sockerbit i vattnet är bra för cellulosan skull, andra experter hävdar att just sockret täpper igen granens porer så att den dör. Vi avstår därför från att ge våra kunder heta tips om att tillsätta socker, huvudvärkstabletter eller andra föremål som inte vanligtvis främjar tillväxten hos vår övriga flora. De skötselråd vi funnit vettiga finner ni under, ”granvård”. Beakta dock att ingen av oss på julgran.com utger sig för att vara granexpert eller något som påminner om en sådan.

Närproducerat och prisvärt

Vi tror oss idag vara ensamma om att kunna erbjuda lokalproducerade, naturligt odlade julgranar till Stockholm. Första plantorna satte vi för snart 10 år sedan på vår julgransodling i Mölnbo. Målsättningen är att våra granar inte ska kosta mer än våra konkurrenters granar. Vi vill också finnas nära våra kunder. Ni kan komma och titta på våra granar på vår julgransmarknad vid Hägerstensbadet. Den öppnar redan veckan före 1:a advent, vid Hägerstensbadet och har öppet från 06.00 – 22.00. Här går det också bra för fastighetsskötare, bostadsrättsföreningar att handla gran mot faktura. 

Julmakrnaden/Hägerstensbadet ligger på höger sida utmed södertäljevägen vid avfarten till Västertorp/Fruängen och Ävsjö.

 

Välkommen!

 

 

WWF Vänföretag